Håp i ei krybbe

Håp i ei krybbe

Her kan du lese hvordan et brev fra en av gjeterne i juleevangeliet kunne vært.

Kjære mamma. Jeg må fortelle deg om noe stort som hendte en natt jeg var på jobb ute på markene med sauene. Jeg fikk se håp i ei krybbe. Han vi har ventet på er født her i Bethlehem og jeg har fått hilst på han.

Det begynte med at det var en vanlig dag på jobben. Vi var ute hele dagen med sauene og det var en ganske varm dag. Da kvelden og kulden kom hadde vi funnet en god leirplass hvor vi rigget oss til med mye ved og tepper. For det er kaldt om natta nå.

De andre gutta hadde fyrt opp bålet og jeg ordnet med noe mat vi kunne ha. Ikke store sakene, men jeg lagde den gryta du lærte med å lage da jeg var yngre. Gutta elsker den. Jeg hadde dessverre ikke kjøtt, så det ble en vegetar versjon. 

Sauene var rolige og det virker som det skulle blir en god natt for oss alle. Etter maten lå vi langstrakte rundt bålet og så opp på den fantastiske stjernehimmelen mens vi fortalte hverandre historier.

Engler kom med gode nyheter

Så skjedde det. Plutselig dukket det opp en engel foran oss. Vi ble vettskremte! For denne skikkelsen hadde en så kraftig autoritet og et så sterkt lys rundt seg. Vi ble om forsteinet. Men engelen sa at vi ikke skulle være redde. (Lett for han å si!) Med skjelvende knær lyttet vi til budskapet den kom med.

Det var gode nyheter! Engelen sa at det var født en frelser inne i Betlehem og at han skulle være den salvede. Tenk, Messias som profetene har profetert og som vi har ventet så lenge på, er nå født!

Vi fikk beskjed om å gå inn i Betlehem og lete etter et barn som var svøpt og lagt i ei krybbe. Jeg tenkte først at det kanskje skulle bli litt vanskelig å finne dette barnet midt på natta, men det gikk bra altså.

Men det var ikke over. For nå kom plutselig en hel himmelsk hærskare til syne og de sang for oss! Det er den mektigste sangen jeg noen gang har hørt. Jeg kommer aldri til å glemme de tonene som ble spilt og sunget for oss. Det var som om hele himmelen var kommet ned. Det var utenomjordisk vakkert. Du skulle vært der!

Til Betlehem!

Etter at engelen var vendt tilbake til himmelen kom vi oss på beina og la en plan. For vi kunne jo ikke la sauene være alene ute på marken. Derfor trakk vi lodd og dessverre måtte to av guttene bli igjen med sauene mens jeg og Samuel gikk mot Betlehem for å finne dette barnet som var født.

Vi skyndte oss mens vi diskuterte hvordan vi skulle finne stedet Messias var blitt født. Barnet måtte jo ha noen foreldre, så vi syns det var litt rart at denne Frelseren og Messias skulle sove i ei krybbe som dyrene spiser høy av. Samtidig måtte jo det bety at foreldre hans kanskje ikke var så rike. Akkurat som oss.

Det gjorde det litt mindre skummelt og skulle møte denne fantastiske Kongen. Vi luktet jo sau og var ikke akkurat kledd for å møte kjendiser.

Det var ikke så vanskelig å finne stallen der barnet og foreldrene var. På forunderlig vis ble vi ledet dit og vi fant det akkurat slik som engelen hadde sagt. Vi fant mamma Maria og pappa Josef og barnet som sov så fredelig i krybben. Rundt dem lå dyrene og sov. Det var lunt og varmt, fredelig og vakkert.

Vi fortalte alt vi hadde opplevd til foreldrene og de tok imot oss som om vi var gode venner. Det var en så god følelse å være der med dem. Like utenomjordisk vakkert som med englekoret. Bare på en annen måte.

Takknemlighet

Før vi vendte tilbake til sauene knelte vi ved krybben mens vi tok farvel med det lille barnet. Samuel og jeg var helt over oss av glede og takknemlighet på veien hjem. Vi klarte ikke å slutte å lovprise Herren for dette store som vi fikk være med på. Tenk at vi fattige gjetere, lavest på rangstigen, skulle få være de første til å hilse på Messias!

Den natta sov jeg nesten ingen ting og nå i dagene etter har jeg bare svevd som på en sky. Derfor måtte jeg bruke alle sparepengene mine for å få skrevet dette brevet og sendt til deg mamma.  

Og her skriver jeg, Taddeus, med egne ord. Du må hilse alle rundt deg og fortelle videre disse gode nyhetene: Frelseren er kommet og han skal bringe fred fra Gud. Jeg har selv sett håpet i ei krybbe.    

Powered by Cornerstone