Håpløst?

Håpløst?

Tre søndager fremover skal vi sammen lese i Jobs bok. Er alt håpløst for Job eller er det håp å finne?

"Jobs bok gjør ikke noe forsøk på å forklare hvorfor lidelse skjer. Derimot formidler den et håp om at vi en dag skal forstå hvorfor lidelse skjer. Den bekrefter det ondes problem, og dermed et av livets store spørsmål, nemlig lidelsen som tilsynelatende ikke lar seg forklare.

Fra Andres Nordli sin blogg.
 

Tre søndager fremover skal vi lese sammen i Jobs bok. Bli med å utforsk denne spennende boka fra det gamle testamentet som vi ikke så ofte leser i (kanskje?). Her kan du se oversikten og forberede deg på forkynnelsen disse søndagene:

Hvor kommer lidelsen fra?

Dato: 19.9
Taler: Arne Inge Vålandsmyr
Tekst:  Job 1,1-12
Tanker: Innledning til Jobs bok. Hva slags tekst er dette? Hvor kommer lidelsen mot Job fra? Hvorfor lar Gud Anklageren herje med Job? Det ondes problem. (Vs det godes problem?)

 

Hvordan takle lidelse?

Dato: 3.10
Taler: Kristian Nesbu Vatne
Tekst: Job 2,11-3,1
Tanker: Hvordan møter Job lidelsen? Frykter eller forbanner han Gud? Hvordan opptrer hans venner? Trøster eller formaner de? Og hvor er Gud når Job lider? Hva kan vi lære?   

 

Håp i lidelsen?

Dato: 10.10
Tekst: Job 19:22-29
Taler: Erik Wennerberg
Tanker: Hva er en gjenløser? Og hvem er gjenløseren for Job? Er det den samme som vitnet i 16,19? En annen en Gud Fader i det himmelske. Og hvem andre enn Jesus kan det være? Det er HÅP!

Powered by Cornerstone