Ressurser/Podcast/Å leve en misjonal livsstil

Å leve en misjonal livsstil

Kristian Nesbu Vatne talte over Matteus 5,13-16.

Kristian Nesbu Vatne talte over Matteus 5,13-16.

Spørsmål til samtale

  1. Hva tenker du på etter å ha hørt på talen eller lest bibelteksten?
  2. Kristian fortalte om den britiske svømmeren Adam Peaty som har tatovert et kors på magen, har dere andre eksempler på folk som deler troen sin på en kreativ måte?
  3. Vi er kalt av Jesus til å være lys og salt. Hva betyr det i din hverdag?
  4. Hvordan kan dere hjelpe hverandre til å øke bevisstheten på å leve misjonalt i dagliglivet?
  5. Hvis dere har tid så kan dere se på tipsene fra NMS under her på hvordan vi kan være misjonale. Kan noen av disse ideene passe inn i din hverdag?

Noen måter å være misjonal på

Jonathan Dodson og andre samtidsmissiologer har prøvd å forklare enkle måter å være misjonale på. Vi kan tilpasse disse forslagene til våre sammenhenger.

Spis med ikke-kristne
Vi spiser alle flere måltider til dagen. Hvorfor ikke gjøre det til en vane å regelmessig dele et måltid med en ikke-kristen eller med en ikke-kristen familie? Spis lunsj sammen med en kollega, i stedet for alene. Inviter naboene til familiemiddag. Hvis det er for mye arbeid å lage middag, kan du bestille pizza og prioritere samtalen.

Gå - ikke kjør
Gjør det til en vane å komme deg ut av huset ditt og gå tur i nabolaget. I stedet for å kjøre til nærbutikk, skole eller jobb, kan du gå til fots for å handle dagligvarer osv. Vær bevisst mens du går. Si hei til folk du ikke kjenner. Innled samtaler. Tiltrekk deg oppmerksomhet ved å gå tur med hunden. Få venner. Vis interesse for naboene dine. Still spørsmål. Be mens du går. Spar bensin, redd planeten og få et forhold til nabolaget.

Vær en stamgjest
I stedet for å gå mange ulike steder når du skal handle dagligvarer,
klippe håret eller gå ut og spise, kan du velge ut noen faste steder. Bli kjent med personalet. Besøk de samme stedene til samme tid. Smil. Still spørsmål. Bygg relasjoner.

Ha en hobby sammen med ikke-kristne
Velg en hobby du kan ha sammen med andre. Kom deg ut og gjør noe du liker. Prøv en idrett som er tilgjengelig der du bor. Del hobbyen din ved å undervise andre. Gi sy-timer. Undervis i piano, fiolin, gitar, strikking, tennis. Vær i bønn om det. Vær bevisst. Ha det gøy og vær deg selv.

Snakk med kollegaene dine
Bruk pausene dine bevisst. Gå ut med medarbeiderne dine etter jobb. Vis interesse for dem. Velg tre kollegaer og be fast for dem.

Bli frivillig i ideelle organisasjoner
Finn en ideell organisasjon der du bor, og bidra en gang i måneden. Inviter med naboene, vennene eller foreningen din. Gå sammen med noen fra menigheten din, og gjør noe positivt for lokalsamfunnet ditt for eksempel en gang i måneden.

Delta på ulike arrangement
I stedet for å se på TV eller surfe på nettet, kan du delta på ulike arrangement. Gå på festivaler, dugnader, idrettskamper, show og konserter. Tenk misjonalt. Innled en samtale. Studer kulturen. Reflekter over det du ser og hører. Be for byen eller bygden din. Elsk den. Vær en del av den.

Tjen naboene dine
Dann grupper i nabolaget ditt som ikke består av bare kristne. Planlegg lekedager med naboens barn. Hjelp en nabo med å luke, klippe plenen, bygge et skap, fikse en bil. Hør med velforeningen eller borettslaget om du kan bidra. Spør i kommunen din om det er noe du kan gjøre for å hjelpe i lokalsamfunnet. Vær kreativ og på tilbudssiden.

Powered by Cornerstone