66 positive ting du kan si til barn

66 positive ting du kan si til barn

I episode tre av podcasten Underveis - om tro på hjemmebane, snakker Elisa Heiseldal og Kristian Nesbu Vatne med Ingrid Marie Ruenes om de fem kjærlighetsspråkene for barn.

De fem kjærlighetsspråkene blir ofte brukt i sammenheng med parundervisning om kommunikasjon i forhold. Hvordan kan par bli mer bevisst på hvordan de kan vise kjærlighet til partneren sin. Men dette kan også brukes på barn. 

Funker det på barn?

Kjærlighetens fem språk kan også bli brukt i møte med barn. Hvis vi tenker over det litt så finner vi sikkert fort ut hva barnet vårt setter pris på. Er det annerkjennende ord, tid sammen, gaver, fysisk kontakt eller tjenester? Hvis vi blir mer bevisst på det, så kan vi snakke det språket til barnet og vi når kanskje dypere inn og barnet kjenner seg elsket. 

Tips og ressurser

I episoden om kjærlighetspråk hos barn så nevnes noen ressurser. Det er et ark med forslag på 66 positive ting du kan si til barn. Det fungerer som ros til alle barn, men kanskje spesielt til de barna som har annerkjennende ord som kjærlighetsspråk.

Så isteden for å bare si "du er flink", så kan du her få 66 andre måter å annerkjenne barna på.

Last ned her: 66 positive ting du kan si til barna dine.pdf

Det ble også snakket om en adventskalender med fokus på de fem kjærlighetsspråkene, laget av Mia Holta. Den kan lastes ned her: adventskalender_2015a-Holta.pdf

Powered by Cornerstone