Et levende håp!

Et levende håp!

«It’s hope in a hanging snore. Fishing-snore!», skal Nils Arne Eggen, tidligere trener for Rosenborg, ha sagt i samtale med en journalist om Rosenborgs mulighet for borteseier mot Celtic i Champions League i 2001. (Vet du hvordan det gikk?)

Noen ganger kan det virke som håpet henger i et tynt fiskesnøre. Håpet om at det skal gå bra. Ting kan virke mørkt og håpløst. Korona-situasjonen, sykdom, trøbbel i parforhold, barn som gjør ukloke valg. Vi har mange bekymringer. Og jeg tror ikke et sekulært eller humanistisk håps-prosjekt kan redde oss. Bare Jesus kan redde.    

I høst skal «Et levende Håp» være hovedoverskriften på formidlingen vår i Norkirken. For som kristne tror vi at Gud tegner en større himmel over livene våre og at i Jesus Kristus så har vi et levende håp slik som det står i Peters første brev 1,3.

Håpet i Jesus er ikke tynt som et «fishing—snore». Av og til kan håpet føles slik selv om man har Jesus i hjertet og hodet. Men følelsene våre kan vi ikke stole på, de svinger frem og tilbake. Derfor vil vi hjelpe hverandre til å se det håpet som Bibelen presenterer for oss. For Bibelen snakker ærlig og sant om håp.

Kong David, gjetergutten som ble konge, har skrevet mange salmer. Mange av dem er skrevet ut av desperasjon og det er som om vi ser fiendene som truer han. Salme 27 er en slik salme. Her snakker David sant om mørke dager. Samtidig snakker han sant om Guds storhet og omsorg for oss.

Vers 5: «Han gjemmer meg i sin hytte på den onde dagen. Han skjuler meg i sitt telt og løfter meg opp på klippen.»

Samtidig roper han ut i vers 7: «Hør, Herre! Jeg roper høyt. Vær meg nådig og svar meg!»

Og til avslutning i salmen oppfordrer David oss: «Sett ditt håp til Herren! Vær frimodig og sterk, ja, sett ditt håp til Herren!»  

Det er det vi ønsker å peke på: Sett ditt håp til Herren! Alt vil ikke bli bra her på jorden. Alt vil ikke ordne seg. Livet er skjørt og fult av lidelse. MEN! Vi har et levende HÅP i Kristus Jesus om at han  berger oss gjennom alt og tar oss inn til seg. Og det er et tykt håp! Ikke noe fiskesnøre. Vi kan være hans barn og kjenne at han er med oss alle dager inntil verdens ende.

Vi har delt opp høsten i fire under temaer.

  1. Vi begynner med «Håp for tiden vi er i», hvor vi ser litt på fundamentet i Bibelens håpsteologi.
  2. Så skal vi over tre søndager lese Jobs bok i serien «Håpløst?».
  3. Deretter vil vi dykke inn temaet «Himmelhåp» og se på tekster fra Matteus 25 og fra Johannes Åpenbaring.
  4. I adventstiden vender vi blikket mot barnet i krybben som brakte «Håp i mørket».

Vi håper dere er klare for en sesong med håpsfokus og at vi sammen kan lære mer om Bibelens perspektiv på dette. Velkommen til å slå følge!

Svar: Rosenborg vant kampen mot Celtic på bortebane og slo dem 2-0 på hjemmebane i returkampen.

Powered by Cornerstone